Search

Покупката на вълнен килим за Вашият дом е отлична инвестиция, с която можете да се гордеете толкова дълго, колкото и със собствения си дом. Вълнените килими са не само естетически приятни и благотворно допълнение към вашия стил на вътрешно обзавеждане, но изключително издръжлив и с високо качество. Редовната поддръжка на вашия килим вълна ще гарантира, че той ще запази перфектният си вид години наред.

Най-лесният и практичен начин за да почистим вълненият килим е като вземем гъбичка и я потопим в етилов спирт и по този начин почистваме зацапаното място.

По този начин, вълненият килим ще добие отново красият и бляскав вид.

Вълнените килими от колекция „Нобилити” са произведени от 100% вълна. Това са плътни килими, с гъстота 500 000 броя възли на квадратен метър, с височина на косъма 9мм.

Сливенските вълнени килими се произвеждат от чиста вълна, а това е най-добрият, естествен материал при производството на килими.

Семеен уют

Децата и домашните любимци/ако имате/ със сигурност ще допринесат за по-бързо износване на килима, така че имайте това предвид, когато решавате какви цветове и по-специално от каква материя, от какви прежди е произведен килимът. Според дизайнерът Дейвид Скот, "номер едно правило на декориране на стаята с килим, е да закупите килим според начина си на живот.

ПРЕДОСТАВЯ  ТОПЛИНА И КОМФОРТ

Килимът осигурява действителното термично съпротивление, или R-стойност. В студени климатични условия, особено през зимата, той запазва топлия въздух за по-дълго,  което  оказва влияние и върху по-ниската консумация на енергия за отопление. Килимът също осигурява удобно място за сядане, за игра или работа и придава на стаята цялостно по-топло чувство.

Една от историите в Хиляда и една нощи разказва как принц Хюсеин, най-големият син на султана на Индия, пътува до Bisnagar (Vijayanagara) в Индия и купува летящо килимче.

Килимът - императорски, градскси или селски. Стъпваме по него, може дори да не го забележим от бързане, но шарките му носят космически и библейски послания. Древните хора дори предавали информация чрез различните орнаменти. С изработването му свързваме една от най-древните човешки дейности – тъкачеството.

Иран е най-известен със своите килими. През вековете килимът се е превърнал в символ на древната и богата персийска култура и е играл ключова роля в бита на иранците. На килима иранците са се раждали, живели и отглеждали своите семейства. И сега във всеки ирански дом, независимо беден или богат, има килим. 

Всеки новодомец, който наскоро си е закупил жилище, което е било в завършен вид, т.е. ново строителство, без нужда от допълнителен ремонт достига до момента за интериорния дизайн на жилището. Избрали сте мебели и обзавеждане и търсите килим, който да подхожда на интериора, тук можете изцяло да се доверите на нашите предложения за килими.

Кога се е появила необходимостта от спално бельо, халати и текстилни изделия изобщо? Можем ли лесно да си отговорим на този въпрос? В тази статия ще ви разкрием изключително много интересни факти.