Search
Slider

Защо подложката за килими/стоп подложка/ е от съществено значение и как да я изберете

Защо подложката за килими е от съществено значение и как да я изберем

Когато инвестирате в красив килим за вашето жилищно пространство, е важно да помните, че килимът изглежда и функционира най-добре с качествена подложка за килим под него. Подложката за килими е слой от лепкав материал, който предотвратява разместването на килима от мястото му. Подложките за килими най-често се изработват от материали като гума, PVC, найлон, филц или силикон.

Ако в дома ви има килими или пътеки, които нямат подложка за килими, може да сте забелязали досадни проблеми като често преместване на килима от мястото му, преждевременно износване, изтъркване или поява на дупки по краищата. Поставянето на подложка за килими под килима му осигурява здрава основа и има много други предимства.

В „Магазин ДАРИЯ“ се погрижили и предлагаме такава подложка, която може да разгледате тук: СТОП ПОДЛОЖКА

8474-podlozhka-protyv-podhlzvane-0-1-1100x800

Предимства на използването на подложки за килими

В „Магазин ДАРИЯ“ разбираме, че красивият нов килим е инвестиция - и тази инвестиция трябва да бъде защитена с издръжлива, защитна подложка за килим. Използването на подложка за килими под вашия килим има няколко предимства.

Удължаване на живота на вашия килим

Тъй като килимите в дома ви се разхождат всеки ден, малките влакна на килима се компресират и косъмът става по-малко плюшен - особено в зоните с голям трафик. Подложката за килими добавя мек, плътен буфер между килима и пода, който запазва влакънцата на килима и му помага да се възстанови лесно.

 Предотвратяване на спъвания, подхлъзвания и падания

Килим без подложка за килими отдолу може да има склонност да се свлича в ъглите или да се набръчква по краищата - което създава опасности за безопасността, които могат да доведат до инциденти с препъване. Тъй като подложката за килими приляга плътно, тя го държи на място и предотвратява изкривяването или нагъването му. Качествената противоплъзгъща подложка за килим е идеален начин да предпазите семейството си от предотвратими спъвания и падания. 

 Защита на пода от надраскване и изтъркване

Подложките закилими често имат мрежест или подобен на мрежа дизайн, който позволява на праха и мръсотията да попадат между дупките. Тази бариера помага да се предпазят подовете под тях от надраскване и ожулване. Мекият, омекотен буфер също така добавя допълнителна пружина - това помага да се предотврати забиването на по-големи парчета камък и пясък в пода и причиняването на щети. 

Осигуряват комфорт и тишина под краката

Подложките за килими са идеален начин да заглушите звука от стъпките в цялата си къща - особено в зоните с голям трафик. Подложките за килими са полезни за домове с няколко етажа, тъй като помагат за намаляване на звука от стъпките над главата. Подовете от твърда дървесина или плочки са красиви, но е неудобно да се ходи по тях всеки ден.

Опростете почистването

Подложката за килим може да улесни почистването, тъй като помага за задържането на килима на място по време на прахосмукиране. Подложките за килими също така помагат за увеличаване на въздушния поток между килима и пода - това помага на влажните зони да изсъхнат правилно и намалява вероятността от поява на мухъл, плесен и миризми.

Как да изберем подложка за килим

Изборът на подложка за килим е толкова прост, колкото определянето на размерите на килима и нивото на възглавница, което искате да имате. Преди да решите какви подложки за килими да закупите, помислете за начина си на живот и за това колко голям е пешеходният трафик в тази част на дома ви. „Магазин ДАРИЯ“ ви препоръчваме да вземете предвид следното, когато избирате идеалната подложка за килим за вашето пространство:

Измерете площта на килима си

Първото нещо, което трябва да направите, преди да изберете нехлъзгавата подложка за килим, е да измерите килима, под който ще бъде поставена. За да осигурите перфектно прилягане, препоръчваме да измерите с 3 или 5 см по-малко от действителния периметър на килима. Това позволява краищата на килима да бъдат захванати от подложката за килими. Например за килим с размери 160см на 230см ще изберете подложка за килим, която е с размери 155см на 225см - това ще гарантира, че подложката за килим няма да наднича изпод килима. Ако килимът ви е с необичайни размери, можете да закупите малко по-голяма подложка за килим и да отрежете излишното с остра ножица.

 

Коментари: 0
Все още няма коментари
Отговори

Вашият E-mail адрес няма да бъде публикуван. Моля попълнете задължителните полета.*