Search
Slider

Съвети и трикове за открояване на килимите ШАГИ/Shaggy/ в декора на вашия дом

Виждали ли сте някога тези пухкави килими, наподобяващи кученца?

Сигурно сте забелязвали колко са меки, когато попаднете на такива?

Но не сте имали представа как се наричат, нали? В края на краищата те са били килими от типа "shaggy"! Шаги килимите са най-луксозните килими, които някога сте виждали. Защо са такива, каквито са? Нека ви обясним защо: килимите шаги съдържат дълбоки, плътни и неравномерни купчини, съставени от множество нишки прежда. Тези нишки от прежда им придават рошав и пухкав вид, поради което се наричат рошави килими! Тези килими не само ви карат да се чувствате добре когато стъпвате върху тях, но и интериора ви изглежда чудесно. Те несъмнено ще преобразят изцяло пространството ви, като му придадат най-красивия вид и усещане. Те са безспорно най-уникалните и модерно изглеждащи килими, които са на разположение. Въпреки че са създадени през 70-те години на миналия век, те все още имат модерно усещане и предоставят съвременни елементи. Така че, ако сте обмисляли закупуването на шагренови килими за собствения си дом, но сте се колебаели поради противоречиви мнения, не се притеснявайте; събрали сме всички съвети и трикове, за да накарате шагреновите килими да изпъкнат в декора на дома ви. 

1. Допълват стила на декора ви без усилие

Тези килими могат да придадат на всеки модерен дом носталгично усещане. Ограничаването на старинните предмети до няколко зони в къщата е ключът към запазването на непреходния и съвсем не остарял вид на дизайна. Това по принцип означава, че трябва да избягвате използването на цветова палитра, която е малко отживелица, като например такава, която се основава предимно на оранжеви и кафяви цветове. Вместо това заложете на по-изтънчена и полирана модерна визия като тази. Също така ще можете да използвате декор от средата на миналия век. Уверете се обаче, че нещата са балансирани от модерно изкуство, акценти или цветове на стените, които карат мястото да се чувства носталгично, като същевременно остава вкоренено в настоящето. 

Допълнете стила на декора без усилие

Шаги килимите са популярни заради уникалната си текстура и шарка на влакната, което ги кара да се открояват във всяка стая. Шаги килимите в нежни тонове и цветове придават на спалнята ви спокоен и релаксиращ елемент. Самото поставяне на краката върху тях след дълъг работен ден ще ви пренесе в свят на комфорт и спокойствие. Шагреновите килими имат многобройни предимства и не можете да отречете тяхната стойност и стил. Шагреновите килими трябва да са вашето нещо, ако харесвате блясъка, красотата и разкоша. Ако имате златен или блестящ интериор, ще ви трябва нещо, което да обединява всичко това. Шаги килимът ще подчертае неговата привлекателност и ще послужи като фокусна точка за разкоша на стаята. Шаги килимът ще допринесе за разкоша на вашето пространство. Килимът придава на цялостния декор на стаята по-луксозно усещане. Можете да го поставите в спалнята си, за да я направите още по-богата. Това допълнение ще ви хареса, а и ще ви бъде от полза.

Допълва стила на декора ви без усилие 

2. Широка гама от рошави килими

Разнообразието от предлагани шагренови килими е огромен плюс, когато търсите такъв за дома си. Тези килими са изключително популярни и се предлагат в различни стилове, така че със сигурност ще намерите такъв, който да отговаря на вашия вкус и на вашето семейство. Шагреновият килим може да се намери в различни стилове, размери, цветове и големини, така че вероятно ще намерите един-единствен екземпляр, който да допълва вашата къща и пространството, в което се намира.

Ние от Магазин Дария се стремим да поддържаме богат избор от дизайни, също така и едноцветни рошави килими шаги, с широк спектър от размери. Тук можете да ги разгледате и изберете ново пухкаво килимче: НАТИСНИ ТУК! 

3. Шаги килимите издържат дълго време

Макар че шагреновите килими са доста устойчиви и могат лесно да се справят със зони с голям трафик, все пак предпочитам да ги държа в зони с малък трафик по две причини. От една страна, шагреновите килими са прекалено сладки, за да бъдат редовно тъпкани, а от друга, дългите влакна лесно събират прах. Въпреки това те могат да се използват и в райони с голям трафик.

Шаги килимите издържат дълго време

4. Докато работите, той е точно под краката ви

Донесли сте работата си в офиса със себе си вкъщи. Тя вече става малко скучна и Ви е омръзнала. Неприятната обстановка бързо ще ви отегчи и ще се разсеете. Необходимо е добавянето на шаги килими към офис пространството в дома ви. Просто поставете килима под работната си маса, масата за хранене и стола и поставете краката си върху него, докато работите. С комфорта, който тече директно под краката ви, можете да изпращате имейли или да преглеждате електронни таблици. Благодарение на  шаги килима под бюрото ви работното ви място съвсем не е изтощително. Тъй като на работното ви бюро има почти малко движение, един светъл шагренов килим може да бъде умен избор. Само краката ви ще влизат в контакт с работната зона, което намалява риска килимът да се повреди или да се замърси. 

Докато работите, той е точно под краката ви. 

Подгответе се за зимата с мъхест килим. С мъхест килим на пода цялото ви пространство ще бъде по-топло, особено ако имате много студени подови настилки или плочки. Шагреновият килим ги покрива, като им придава приятно топло усещане, в което да заровите краката си. Направете къщата си гостоприемна, топла и привлекателна среда. Удивително е колко голяма е разликата, която може да направи един рошав килим. Шагреновите килими под краката ви осигуряват меко и искрящо усещане, което е като блаженство. Те могат да бъдат дори по-меки от дивана ви, така че можете да седите или да лежите върху тях меко и удобно. Винаги избирайте шагренови r, ако имате деца у дома. Тъй като са твърде меки и пухкави, шаги килимите не нараняват пълзящите новородени.

5. Чудесните модели Шаги килими

Без съмнение са един от многобройните килими, които, поставени където и да е, веднага ще привлекат вниманието ви. Тези килими излъчват индивидуалистично усещане за стил и изящество. Тези килими просто оживяват пространството, изглеждат прекрасни и са по-възможни за тези, които искат да придадат стил на интериорната си обстановка.

Почувствайте се пищно и изискано, докато нанасяте грима си върху табуретка за суета, която е разположена върху пухкав космат облак. Шагреновото килимче задава тона на една стая, в която всичко е лукс. Той затопля студения под от плочки или твърда дървесина, като ви позволява да се гримирате в пълна релаксация. Изберете такъв, който излъчва пълен лукс, за да можете да се приготвите като знаменитост за деня. Разходите за гримьор не са включени в цената. Както вече беше казано, килимите "шаги" могат да се използват във всяка стая или място в дома ви. Банята ви не е изключение. Когато излизате от душа, можете да стъпите върху шагреновото килимче извън ваната или зоната. Докато сте все още влажни, шагреновият килим ще осигури място за приземяване на краката ви, докато изсъхнете. Това ще предотврати съсипването на пода в стаята ви. Шагреновият килим ще придаде на банята ви луксозно усещане. Съобразете цветовете на мекия килим с плочките в банята си или с цветовете на аксесоарите си. Можете да изберете новото си килимче тук: НАТИСНИ ТУК!

6. Пухкав, мек и удобен килим

Най-привлекателният аспект на килимите шаги вероятно е техният вид на уют. Те предлагат копринена, мека текстура, която е идеална за подове от твърда дървесина. Тези килими са по-желани и търсени поради деликатното си и сатенено докосване, което се усеща под краката. Внесете тази красота в мястото за почивка във вашия дом. Този килим може да се използва под любимия диван, който имате до прозореца или до камината. Отпуснете краката си върху килима и затворете очи, за да избягате в спокойствието. Шагреновите килими осигуряват на краката ви по-естествено и релаксиращо усещане. Впоследствие потопете краката си в този дебел, удобен и пухкав килим. Тези килими ще ви осигурят комфорт, когато поставите краката си да си почиват, благодарение на високата си плътност и допълнителната топлина. Можете да го използвате във всяко пространство или място заради великолепния дизайн. 

Да стъпите на студен, твърд под веднага след като сте станали от топлото си легло не е приятно преживяване. За да влезете по-лесно в деня, поставете шагреновия килим близо до леглото си и изберете приятно място за краката си, когато скачате от леглото. Плюшеният килим може да се използва и като възглавница за рамката на леглото. Това ще държи краката на леглото ви далеч от пода. Подът ще бъде защитен и от триенето, което се получава при преместване на леглото. В основната ви спалня основен шарен едноцветен шагренов килим ще изглежда фантастично.

Шаги килим Пухкав, мек и удобен

7. Придава топло и приканващо усещане

Друго предимство на шагреновите килими е, че те осигуряват топла и приканваща атмосфера. Те са не само красиви за гледане, но и наистина удобни и излъчват много топлина. Излъчват деликатност и изтънченост и са най-подходящи за пространства с малко мебели. Предлагаме тези килими и за бизнес пространства, които изискват топлина и приветлива атмосфера. Поставете ги във всекидневната си, вземете възглавница и седнете върху килима, ако решите. Въпреки че килимите Shaggy предлагат множество предимства, които са ги направили доста известни, те имат и някои недостатъци, които намаляват тяхното великолепие. Затова нека ги обсъдим. Трудно е да направите първата крачка от леглото сутрин, когато сте изправени пред студен дървен под. Отпуснете се в деня с рошав килим за спалнята, който осигурява леко приземяване, когато ставате от леглото. Освен това допълнителната възглавница предпазва рамката на леглото ви от подовата настилка и обратно. Изберете цветен рошав килим, който служи за мека площадка за игра за детските стаи, и обикновен, шарен стил за основната спалня. С тези рошави подови настилки ще имате хубав ден, независимо от коя страна на леглото се събуждате.

 Той придава топло и привлекателно усещане

Стаята в дома ви, в която искате да се съсредоточите и да се отпуснете за максимална продуктивност, е вашият домашен офис. Под бюрото ви мъхестият килим е идеалното място да заровите краката си, докато изпращате имейли или балансирате електронни таблици. Слоновата кост е вариант за килимче под бюрото, който не изисква особена поддръжка, защото на него ще се виждат само боси крака. Работейки в домашния си офис в наши дни, ще се чувствате като в плен на лукса с този плюшен килим.

8. Области, в които да поставите килима си

Въпреки че има многобройни предимства и недостатъци при използването на килими шаги, ви препоръчваме ви да закупите поне един килим шаги онлайн, за да добавите текстура в дома си. Ако сте готови да се примирите с трудностите при поддръжката на килимите шаги, ето няколко предложения за това как можете да използвате тези килими, за да подобрите пространството си. Като поставите големи, квадратни килими в центъра на стаята, можете да направите така, че всекидневната ви да изглежда привлекателна и приятна. Това не само ще направи пространството да изглежда по-приветливо, но и ще осигури усещане за сигурност. Освен това, поради меката си текстура, можете да седнете директно върху тези килими и пак да се чувствате спокойни. Тези килими могат да се използват и за покриване на мебелите, особено на масата. Той просто ще осигури комфорта, от който се нуждаят краката ви, когато работите у дома. Шагреновите килими са добър избор и за детската стая, защото са меки и позволяват на бебетата да седят или пълзят върху тях. Освен това малките шагренови килимчета могат да се използват пред вратата на душа или в коридора. В резултат на това възможностите за поставянето им, където пожелаете, са безкрайни. Шаги килимът може да придаде разкош на вашата всекидневна. Имате ли усещането, че нещо липсва на вашата подредена с вкус всекидневна?

Шаги килимите за всекидневна могат да добавят комфорт и топлина към вашата среда. Плюшената текстура на килима shaggy може да придаде разкош на всяко пространство. Свалете обувките си и се пригответе да заровите пръстите си в пухкавия кичур. Обещаваме ви, че ще оцените това, което шагреновите килими могат да направят за вашия дом.

Области, в които да поставите килима си

Вашият дом е мястото, където отивате да се отпуснете и да се забавлявате. Един килим от шаги е олицетворение на релаксацията. Шаги килимите не са предназначени само за големи пространства. Те могат също така да придадат така необходимите цвят и текстура на скромните стаи в дома ви. В коридора ви класическият шагренов килим ще се откроява и може да смекчи звука от движението на краката. Шаги килимите винаги осигуряват комфорт и визуално излъчване на всяка стая, в която са поставени. Не се притеснявайте, ако в зоната с голям трафик вашият мокет се замърси.

Области, на които да поставите килима си

9. Меко приземяване в детската стая

Шаги килимът е идеалното място за пълзене на бебетата, докато те учат и растат, благодарение на гъстия си косъм и меките, приятни на допир нишки. Времето за лежане на корема върху шаги килимчето, което детето може да хване, и домашният любимец ще бъдат хит. Шагито е достатъчно нежен за коленете на малките деца, докато се учат да пълзят. Въпреки това той ще осигури достатъчно възглавница за очакваните падания на вашето бебе, когато то се научи да ходи. За да направите прехода от детска към детска стая възможно най-плавен, използвайте шалте, което е гъвкаво. Шагреновото килимче не само ще допълни спалнята ви, но и ще послужи за игра на вашия малчуган. Шаги килимите с ярки цветове ще допълнят декора на детската стая. Това ще послужи като декоративен елемент, като същевременно ще гарантира безопасността на вашето дете. Младежът ви може безопасно да играе в стаята, защото тя е покрита с килими. Докато се мята върху този прекрасен шагренов килим, детето може безопасно да пълзи и да се учи да ходи. Килимът е щадящ за коленете на детето и действа като възглавница, когато то играе. Това дава и по-голяма свобода на причудливия декор на стаята.

Меко приземяване в детската стая

10. Намаляване на шума

kilimi-shaggy-grande-cvetni-in

Сигурно сте забелязали, че мъхестият килим намалява шума до минимум. Тъй като краката на хората се подхлъзват и ще паднат на земята, няма да чуете изобщо нищо, вместо шумове от пукане. Той ще служи като бариера, което ще направи дома ви по-тих и по-комфортен. Ако имате голямо семейство, един рошав килим би бил полезен за малко тишина и спокойствие. Ако търсите мъхест килим, несъмнено вече сте изпитали неговия комфорт. Разхождайки се по рошав килим, възхищавайки се на шарките и материите и оценявайки мекотата му, просто искате да заровите краката си в него. Съществува мъхест килим, върху който да спите. Шаги килимите са идеални за поставяне на краката на член на семейството ви, когато той се отпусне в хола за продължителен период от време. Приятно е да легнете върху рошав килим и да усещате топлината по цялото си тяло, както и в цялата стая. Ако семейството ви обича да седи на масичка за кафе, да се отпуска пред телевизора или просто да се мотае насам-натам, рошавият килим в стаята ви е задължителен. Заради мекотата на рошавия килим ще се окаже, че се изплъзвате от дивана и се излежавате на пода.

Коментари: 0
Все още няма коментари
Отговори

Вашият E-mail адрес няма да бъде публикуван. Моля попълнете задължителните полета.*