Search
Slider

Как да изберете правилния размер и разположение на килима за вашето пространство

Килимите са съществена част от декора на дома ви. Перфектният килим е елемент от дизайна, който придава характер и стил на вашето пространство. В зависимост от стила на интериорния дизайн и цветовете и текстурите на стаята, правилният килим за площ е този, който подобрява пространството, като свързва отделните елементи в едно цяло. Килимите за площ се предлагат в много различни цветове, размери, форми, модели и текстури. Въпреки че тази безкрайна гама от възможности ви дава възможност да изберете идеалния килим за вашето пространство, броят на изборите може да направи процеса малко непосилен.

Има няколко важни фактора, които трябва да вземете предвид, докато избирате идеалния килим за вашето пространство и го поставяте по начин, който да подобри интериора ви. Формата и размерът на килима могат да повлияят на цялостната атмосфера на помещението. Изборът на килим с подходящ размер и форма за пространството ще повлияе на цялостния облик на стаята. В тази статия сме събрали няколко съвета за това как можете да търсите онлайн и да намерите идеалния килим за вашите нужди.

default-1200x1200-layout605-kilimi-1h7snf8

Следващите съвети и трикове подчертават 3 ключови елемента, които трябва да имате предвид, когато избирате килим за вашето пространство - разположението на мебелите; разположението на килима и какъв размер би бил идеален за вашето пространство.

Изберете правилния размер на килима

Големите килими за площ могат да направят стаята по-приветлива и привлекателна - и да добавят цвят и измерение към пространството. Един килим с подходящ размер може да направи малката стая по-голяма. Размерът на килима може също така да окаже значително влияние върху цялостното усещане на стаята. Ако килимът е твърде малък за помещението, то може да се почувства студено и неприветливо. От друга страна, твърде големият килим може да направи стаята по-малка. Подходящият размер килим ще внесе топлина и баланс в стаята - перфектният завършек.

За да може килимът да действа като котва за всички останали елементи в стаята, той не трябва да "плува" или да се поставя в зона, без да се допира до мебелите. Най-добрият начин да определите размера и размерите на килима, от който се нуждаете, е да използвате тиксо на пода около настоящото разположение на мебелите. Докато измервате, имайте предвид следното:

Килимът трябва да излиза извън дивана от двете му страни с поне 15см (най-добре 20см).

Килимът трябва да се простира по дължината на дивана.

Разполагане на килим в хола

Всекидневната е централната точка на дома ви. В нея се събират хората и често е първото нещо, което гостите ви виждат, когато влязат в дома ви. За да бъде оформлението на дневната привлекателно, еднакво количество открити подови настилки около килима ще балансира помещението и ще действа като рамка около килима. Препоръчваме ви да оставите от 30 до 45 см открита подова настилка около килима, ако краищата му са близо до стените на стаята.

Краката на мебелите да не са върху килима: В малка всекидневна закрепете мебелите си с по-малък килим в центъра на пространството. За да създадете усещане за откритост, разположете мебелите си около килима, а не директно върху него.

Предни крака на мебелите върху килима: В средно голяма всекидневна поставете предните крака на мебелите си върху килима. Това е особено удачно, когато използвате килим с размери 160x230см или по-големи.

Краката на мебелите са изцяло върху килима: В голяма всекидневна или отворено пространство поставете всички крака на мебелите върху килима. За големи пространства препоръчваме килим с размери 200x290см или 240х320см и по-големи, ако е необходимо.

Поставяне на килим в трапезарията

Килимът в трапезарията може да придаде елегантност на помещението, а също така да предпази подовата настилка от твърда дървесина или плочки от честото движение на столовете в трапезарията. Ключът към перфектното поставяне на килим в трапезарията е килимът да бъде центриран под масата за хранене с достатъчно пространство, за да побере всички столове, когато са разгънати. Обикновено килимът трябва да се простира на 45-60см от ръба на масата. За да ви е по-лесно да определите какъв килим да закупите, издърпайте всички столове около масата и измерете дължината и ширината на площта, покрита от мебелите в трапезарията. Така ще се уверите, че килимът ще пасне идеално под тях.  

Разнообразният избор на килими за дома, както и голямото разнообразие от размери и форми могат да направят трудно намирането на това, което ви е необходимо. Най-лесният начин за закупуване на нов килим е да пазарувате килими онлайн. Ето линк към нашият онлайн магазин: 

Магазин ДАРИЯ е вашата универсална дестинация за онлайн пазаруване на качествени килими за дома. В нашия обширен и лесен за навигация онлайн каталог ще откриете широка гама от великолепни килими за вашия дом, подходящи за всяка стая и подхождащи на всеки интериор. От големи килими за дневната и трапезарията до по-малки килими за спалните и домашния офис - нашият инвентар от висококачествени килими за площ ще бъде идеалното допълнение към вашия дом. Огромният ни асортимент от различни размери и форми ще ви накара да искате килим във всяка стая на дома си - дори на открито! Инвентарът ни включва килими с различни размери и форми, както и красива гама от цветове и десени. Разгледайте онлайн колекциите ни днес и намерете идеалните килими за вашия дом.


Коментари: 0
Все още няма коментари
Отговори

Вашият E-mail адрес няма да бъде публикуван. Моля попълнете задължителните полета.*